DASC ZALAU


COMPARTIMENTE


NOUTATI

DISTRIBUIRE PACHETE UE
PUNCTE DE HIDRATARE ȘI PRIM AJUTOR ÎN ZILELE DE CANICULĂ
O șansă pentru vârstnici

COMUNICATE


ARHIVA

DESPRE NOI

Directia de Asistenta Sociala Comunitara Zalau (DASC) este serviciul public de asistenta sociala, cu personalitate juridica, aflat in subordinea Primariei Municipiului Zalau, infiintat prin H.C.L. nr.27 /04.03.2002.

Infiintata in scopul prevenirii sau limitarii unor situatii de dificultate sau vulnerabilitate care pot duce la marginalizare sau excluziune sociala, DASC Zalau are ca obiectiv principal realizarea ansamblului de masuri, programe, activitati, servicii de protectie a persoanelor, familiilor, grupurilor aflate in stare de risc social.

Serviciile sociale se organizeaza la nivel comunitar, in functie de nevoile identificate, de numarul potentialilor beneficiari, de complexitatea situatiilor de dificultate si de gradul de risc social.

Din perspectiva functionala, acordarea serviciilor de asistenta sociala este conceputa ca un sistem de actiuni specifice, care trebuie sa asigure realizarea obiectivului sau major: asistarea persoanelor care, din cauza unor motive de natura economica, fizica, psihica sau sociala, nu au posibilitatea sa-si asigure nevoile sociale, sa-si dezvolte propriile capacitati si competente pentru integrarea sociala, si au nevoie de interventia autoritatilor si a comunitatii in care traiesc.